راهنمای مطالعه
کانکس و مدت زمان نرمال طول عمر آن
در ساخت کانکس از پروفیل، ورق گالوانیزه و دیوارهای پیش ساخته استفاده می شود. در مکان هایی که امکان ساخت و ساز در آن جا غیر ممکن و دشوار است، مورد استفاده قرار می گیرد. تا این قسمت از محتوا توضیح درباره کانکس به حد لازم داده شد و مدت زمان نرمال طول عمر آن بسته به شرایط مورد استفاده و کیفیت کانکس متفاوت است.
هنگامی که کاربر حس می کند که عمر کانکس به پایان رسیده می تواند آن را به عنوان ضایعات سازه فرسوده یا کانکس دست دوم بفروشد. یا این که کاربر می تواند، تعمیرات لازم را روی کانکس انجام دهد و دوباره از آن استفاده کند.
کانکس های درجه یک که به بازسازی نیازی ندارند بین 15 تا 25 سال عمر مفید آن ها است؛ ولی کانکس های با کیفیت درجه دو و سه حداقل عمر آن ها بین 4 تا 10 سال است. در ادامه محتوا عواملی که موجب افزایش طول عمر مفید کانکس می شوند برای شما شرح داده شده است.
عوامل موثر بر عمر کانکس
از عوامل موثر بر عمر کانکس می توان موارد زیر را نام برد:
• نوع و شرایط محیطی:
شرایط محیطی و تغییرات آب و هوایی روی طول عمر مفید کانکس ها تاثیر گذار هستند در واقع هر چه این دو عامل متفاوت باشند، طول عمر کانکس کاهش پیدا می کند.
نوع کاربری کانکس:
با توجه به نوع استفاده ای که از کانکس می شود، طول عمر آن می تواند متفاوت باشد. به عنوان مثال کانکس مسکونی یا ویلایی طول عمر بیشتری نسبت به کانکس کارگاهی دارد؛ چون استفاده سخت تری از کانکس کارگاهی می شود. علاوه بر این، جا به جایی کانکس کارگاهی موجب شده، طول عمر آن کاهش پیدا کند.
طراحی کانکس:
هر چه طراحی کانکس مهندسی تر باشد عمر این نوع سازه افزایش می یابد. هر چه نوع مصالح، پخش وزن و المان های طراحی با توجه به کاربری کانکس و شرایط محیطی که از این سازه استفاده می شود، باشد طول عمر کانکس افزایش پیدا می کند.
نوع بارگیری کانکس:
توسط افراد حرفه ای و متخصص به طور دقیق بارگیری کانکس باید انجام شود. وزن مناسبی را قلاب های بارگیری باید تحمل کنند. تجربه ثابت کرده که در بین عوامل بالا مهم ترین عاملی که می تواند به افزایش طول عمر کانکس کمک کند، عامل طراحی است؛ یعنی با توجه به کاربری آن درست طراحی و تولید شده باشد عمر این نوع سازه افزایش پیدا می کند.
مصالح سازه:
استفاده از مصالح مناسب و درست با توجه به کاربردی که کانکس دارد، موجب افزایش عمر آن می شود به عنوان نمونه کانکس کارگاهی که باید مداوم جا به جا شود استفاده از تیر آهن های با وزن بالا در ساخت آن می تواند، موجب بالا رفتن هزینه حمل کانکس شود.
از مصالحی که در ساخت کانکس استفاده می شوند، می توان موارد زیر را نام برد:
- کف پوش کانکس
- شاسی کانکس یا اسکلت کانکس که در ساخت آن ها از تیرآهن های متفاوت استفاده شده است.
- عایق بندی مناسب که نقش مهمی روی افزایش طول عمر کانکس دارد.
- نوع جوش کاری که باید با پرچ کمتر و با الکترود باشد.
- کانکس های سبک بین 15 تا 30 درصد عمر آن ها کمتر است.
- بسته به نوع رنگ و ضخامت ورق های بدنه در طول عمر کانکس تاثیر 10 درصدی دارند.
- تاسیسات برق که متفاوت است.
پن:
شیلتر نظامی نوعی کانکس-کانتینر است که از آن برای استقرار نیروهای نظامی و همچنین نگهداری تجهیزات استفاده می شود.
راه کارهای برای بالا بردن طول عمر کانکس
با توجه به تزئینات داخلی، میزان نازک کاری، نوع استفاده و شرایط آب و هوایی طول عمر کانکس معمولا بین ۲۰ تا 30 سال می باشد. در این جا لازم است به این نکته اشاره کنیم که رسیدگی ها و نگهداری درست کانکس می تواند تا 50 سال طول عمر مفید این نوع سازه را افزایش دهد و می توان از عوامل موثر بر طول عمر کانکس از آن نام برد. این که کانکس شما ثابت است و جا به جا نمی شود مانند کانکس ویلایی روی طول عمر کانکس تاثیر زیادی دارد.
راه کارهایی برای بالا بردن طول عمر کانکس وجود دارد که از این راه کارها می توان موارد زیر را نام برد:
- روی سقف کانکس وسایلی که وزن بیش از حدی دارند نباید گذاشته شوند.
- با توجه به نوع کاربری و شرایط آب و هوایی کانکس مناسبی را خریداری کنید و از یک منبع معتبر خرید خود را انجام دهید.
- ستون های کانکس باید مستحکم و پشتیبانی شوند نه سقف کانکس
- اگر چه گوشه های کانکس دوام بالایی دارند؛ ولی وسط سقف این نوع سازه ضعیف تر است به همین دلیل اجسام سنگین نباید روی سقف آن گذاشته شود.
- در هنگام بارش برف باید برف های روی آن به پایین ریخته شود.
مطالب مرتبط:
خرید کانکس سرویس بهداشتی از ضروریات پروژه های بزرگی است که دسترسی آن ها به امکانات شهری محدود است. درابره آن بیشتر بخوانید!
- اگر می خواهید اجسام سنگینی را روی سقف کانکس قرار دهید باید هزینه ای اضافی را به پشتیبان یا تولید کننده آن بدهید تا سقف را تقویت کند.
- برای جلوگیری از خراش و تو رفتگی روی سقف کانکس باید برف، یخ و آب از روی کانکس زودوده شوند.
- باقی ماندن آب بر روی کانکس نه تنها باعث زنگ زدگی می شود؛ بلکه می تواند موجب نازک شدن فلز شود و رطوبت به روی سقف نفوذ پیدا کند.
- برای تمیز کردن کثیفی و زنگ روی سقف کانکس از محلول ضد کپک، سفید کننده ملایم و یک مرطوب کننده تجاری استفاده کنید و همراه با جارو و آب سقف روی کانکس را بشویید.
- درزگیری درب ها و پنجره ها باید انجام شود.
- در صورت نیاز لوله های درب کانکس روغن کاری شوند.
- اتصالات برق، خطوط تخلیه و پورت های لوله کشی را بررسی کنید.
- اگر کانکس دارای دوش، توالت، سینک و غیره است باید به طور مرتب پورت لوله کشی و خطوط تخلیه بررسی شود.
- به طور منظم اتصالات الکتریکی را بررسی کنید تا در صورت وجود مشکل آن را برطرف نمایید.
- کانکس را روی سطح نرم نصب نکنید؛ چون بعد از مدتی فرو خواهد نشست.
- جهت جلوگیری از نشت قبل از خرید از تامین کننده بخواهید تا از مکانیزم های پایه و پشتیبانی مناسب استفاده شود.
- تعمیرات و بازرسی های لازم باید به طور مرتب انجام شود و در صورت لزوم اقدامات لازم صورت بگیرد.