احتمالا تاکنون کانکس پزشکی را در در مکان های مختلف مشاهده کرده اید. کانکس های پزشکی در مواقع ضروری و اورژانسی اهمیت دو چندان پیدا می کنند. زیرا این کانکس ها نسبت به ساختمان های واقعی مزیت های فوق العاده ای دارند.
شرکت های مهندسی با رعایت اصول بهداشتی و اصول ایمنی، بهترین کانکس های بیمارستانی و درمانگاهی را می سازند. در ایام تعطیلات و در حوادث غیر مترقبه مانند زلزله و سیل این کانکس ها می توانند به رساندن خدمات پزشکی کمک زیادی کنند. شاید تاکنون برایتان سوال پیش آمده باشد که این کانکس ها را چگونه می سازند و ویژگی آن ها چیست؟ در ادامه به معرفی کامل کانکس پزشکی و انواع آن می پردازیم.
راهنمای مطالعه
کانکس پزشکی چیست؟
کانکس پزشکی، سازه هایی پیش ساخته هستند که به صورت مخصوص برای ارائه خدمات پزشکی طراحی و ساخته می شوند. این کانکس ها بخش های مختلفی داشته و در ابعاد گوناگون تولید می شوند. در مناطق دورافتاده که دسترسی به مراکز درمانی کمتر است این کانکس ها می توانند جایگزین بسیار خوبی باشند.
بیشتر بخوانید: کانکس سوئیسی مدرن
همچنین در ایام تعطیلات نوروز این کانکس ها به عنوان محلی برای فوریت های پزشکی در کنار جاده های پرتردد قرار می گیرند. این گونه در صورت رخ دادن حادثه، افراد می توانند به سرعت از خدمات درمانی بهره مند شوند. در مناطق سیل زده و یا زلزله زده ممکن است تعداد مراکز درمانی جوابگوی نیاز تعداد بیماران و مجروحان نباشد. بنابراین دایر کردن کانکس پزشکی در این مناطق می تواند بار زیادی را از دوش مراکز درمانی و بیمارستان ها بردارد.
کانکس پزشکی چه ویژگی هایی دارد؟
کانکس پزشکی باید دارای یک سری از ویژگی های خاص باشد تا بتواند به عنوان یک مرکز درمانی کوچک وظیفه خود را ادا کند. بدون این ویژگی ها نمیتوان در کانکس خدمات درمانی را به نحو احسن به بیماران ارائه داد. در ادامه می خواهیم به معرفی برخی از مشخصات و ویژگی های کانکس پزشکی بپردازیم.
- دیواره ها و سقف از ساندویچ پانل ساخته شده اند که ضخامت آن تقریبا 4 سانتی متر است.
- دیواره ها با عایق پلی یورتان به صورت کامل تقویت شده اند.
- پنل های این کانکس در برابر رطوبت باران و برف مقاومت بسیار بالایی دارند. در واقع کانکس کاملا ضدآب می باشد.
- جنس داخلی این کانکس پی وی سی است. بنابراین شستن و ضدعفونی کردن آن آسان است.
- به این کانکس می توان بخش های جدیدی اضافه کرد و یا بخش هایی از آن را برداشت.
- سیستم ها و تجهیزات پزشکی برقی در این کانکس به راحتی نصب و قابل استفاده هستند.
- کف کانکس کاملا ضد آب است و شستشوی آن بسیار آسان می باشد.
- قفسه های زیادی به صورت کاملا اصولی روی دیواره ها نصب شده اند تا فضا برای قرار دادن وسایل وجود داشته باشد.
کاربرد کانکس پزشکی و موارد استفاده از آن
کانکس پزشکی بسته به شرایط و نیاز افراد می تواند کاربردهای بسیار مختلفی داشته باشد. یکی از این کاربردها دایر کردن مرکز فوریت پزشکی است. کانکس فوریت پزشکی عمدتا در مسیرهای خارج شهر که پرتردد هستند قرار داده می شوند. تا این گونه بتوان خدمات درمانی را با سرعت زیادی به مصدومان ارائه کرد. اگر علاقه مند بودید پیشنهاد میکنیم از کانکس سرویس بهداشتی ما نیز دیدن فرمایید.
یکی دیگر از کاربردهای کانکس درمانگاهی، داروخانه می باشد. در برخی مناطق روستایی و دورافتاده ممکن است مردم به داروخانه دسترسی نداشته باشند. این کانکس می تواند همانند یک داروخانه عمل کند. در مناطقی که مرکز درمانی آن در حال تعمیر و یا در حال ساخت است می توان از کانکس بیمارستانی به عنوان جایگزین موقت استفاده کرد.
کانکس اورژانسی
این کانکس ها به دلیل قابلیت حمل و نقل آسان، نصب سریع و مقاومت بالا در برابر شرایط آب و هوایی مختلف، به عنوان راه حلی مقرون به صرفه و کارآمد برای ایجاد بیمارستان های صحرایی، مراکز درمانی سیار و پایگاه های امدادی در مناطق مختلف مورد استفاده قرار می گیرند.
انواع کانکس پزشکی کدامند؟
کانکس پزشکی و بیمارستانی در دو نوع ثابت و سیار ساخته می شود. هر کدام از این کانکس ها دارای ویژگی های منحصر بفرد خود بوده و هر کدام کاربردهای مختلفی دارند. در برخی از مناطق بنا به شرایط لازم است کانکس ثابت برپا شود اما در برخی از شرایط دیگر کانکس موقت یا سیار می تواند کارساز باشد. در ادامه به معرفی کانکس متحرک و کانکس ثابت می پردازیم.
کانکس متحرک و موقت پزشکی و درمانگاهی
کانکس پزشکی موقت در ابعاد کوچک و به صورت چرخدار ساخته می شود. بنابراین می توان به وسیله ماشین یدک کش آن را جابجا کرد. این کانکس از دو بخش اصلی تشکیل شده است. یکی از بخش های آن برای رسیدگی به بیماران است که در آن یک تخت استراحت و یک برانکارد وجود دارد. بخش دیگر محل استراحت پزشک کشیک است که در آن یک تخت، سینک، اجاق گاز و … وجود دارد. این کانکس ها زمانی مورد استفاده قرار می گیرند که کانکس برای مدت زمان کمی مورد نیاز باشد.
کانکس ثابت و دائم پزشکی و بیمارستانی
کانکس پزشکی ثابت دارای ابعاد بزرگتر و بخش های متنوع تری نسبت به کانکس سیار است. این کانکس باید توسط ماشین آلات مخصوص مانند جرثقیل جابجا می شود. کانکس ثابت پزشکی برای شرایطی کاربرد دارد که خدمات رسانی مدت زمان زیادی طول بکشد. مثلا ممکن است در یک منطقه دور افتاده نیاز باشد که چند هفته الی چند ماه به خدمات پزشکی نیاز باشد.
در این شرایط کانکس پزشکی ثابت بهترین گزینه است زیرا این کانکس می تواند خدمات گسترده تری ارائه دهد. این کانکس ها دارای بخش هایی مانند بخش پذیرش، داروخانه، محل استراحت پزشک و … . سرویس بهداشتی به دلیل اصول بهداشتی باید خارج از کانکس و با فاصله بیشتری تعبیه شوند.
ابزار و تجهیزات کانکس پزشکی
ابزار و تجهیزات کانکس پزشکی بسیار متنوع و کارآمد هستند. البته میزان این تجهیزات بستگی به نوع کانکس نیز دارد. زیرا کانکس های ثابت نسبت به انواع سیار دارای تجهیزات بسیار بیشتر و پیشرفته تری هستند. داخل کانکس ها تخت برای بستری شدن بیمار و برانکارد برای انتقال دادن بیمار وجود دارد. سیستم برق کشی کانکس ها کامل و مجهز می باشد بنابراین می توان تجهیزات پزشکی را به راحتی روشن کرد.
دیواره های کانکس درمانگاهی مجهز به قفسه های محکمی است که می توان وسایل پزشکی را در آن قرار داد. بهتر بدانید که در ساخت کانکس کارگاهی نیز از مواد اولیه بسیار باکیفیتی استفاده میشود. تخت های دو طبقه در قسمت استراحت پزشکان قرار می گیرند تا پزشکان مربوطه بتوانند در آن استراحت کنند.
مزایای استفاده از کانکس پزشکی و بیمارستانی
استفاده از کانکس پزشکی اهمیت زیادی دارد. زیرا این وسیله می تواند در زمان های بحرانی کارایی بسیاری داشته باشد. یکی از مزایای استفاده از کانکس، نصب سریع و آسان آن است. در کمترین زمان ممکن می توان در منطقه مورد نظر، یک مرکز درمانی ایجاد کرد. بنابراین صرفه جویی زیادی در زمان می شود. دایر کردن کانکس در مناطق محروم بسیار کم هزینه تر از ساختن ساختمان مراکز درمانی است. بنابراین می توان با بودجه بسیار کم نیز این کار را انجام داد.
یکی دیگر از مزایای کانکس پزشکی، بهداشتی بودن آن است. این کانکس ها به راحتی قابلیت ضدعفونی داشته و می توانند فضای بهداشتی برای اراده خدمات درمانی باشند. در صورت عدم لزوم به این کانکس ها، می توان به راحتی آن ها را جابه جا کرد و به مناطق مورد نیاز آن انتقال داد.